Tag Archive: Best Actor Series


Tenimyu Setelah 8 Tahun

Minna-san. Konbanwa.

Mungkin banyak yang udah saya tuliskan mengenai kebaperan saya dengan Tenimyu, dan banyak pembaca yang udah bosen juga bacanya. Tapi apa ya, saya yakin ada orang yang sama dengan saya di luar sana juga yang butuh temen curhat buat fans season 1 yang udah ngga banyak orang tau.

Untuk kalian, fans season satu, saya masih disini. Kalian tidak sendiri.

Sebenarnya saya tengah mengerjakan 4 review dan besok harus bangun pagi. Cuma apa yang membuat saya menulis tulisan ini ditengah 4 review yang menunggu, malah beralih menyelesaikan tulisan yang ngga tau juntrungannya adalah stage yang telah lama digandrunginya sampe 8 tahun ini.

TENIMYU
dorirai 7

Continue reading

Musical Best Actor Series 008

Minna-san! Konnichiwa!
Kembali lagi dengan saya; Aiko.

Di siang yang cerah pake banget ini, saya akan me-review sebuah album yang akhir-akhir ini sedang saya gandrungi karena kesengsem sama salah satu penyanyinya << *penyakit alami Aiko*

Yak!

YANKEE milik Yonezu Kenshi.

63d4808b//plak “bukan itu judulnya, pe’a. IH.”

Tapi, bagi penggemar petikan gitar akustik seperti saya, lagu ini memiliki irama dan musik yang enak, dan kental dengan nuansa gitar akustiknya. Silahkan didengar ya~!

Yang akan kita bahas, bukan album Yankee, melainkan album sesuai dengan judul di atas;

Best Actor Series 008

Best Actor Series 008

Best Actor Series 008

Continue reading

Musical Best Actor Series 009

Minna-san, konbanwa!
Kembali lagi dengan saya, Aiko! Yeay!

Kini status saya telah resmi menjadi seorang penulis………. skrispy *hiks*
Doakan saya tetap menulis ya, baik blog, novel homo yang ngga kelar-kelar, dan skripsi saya.

Oke! Pada siang kali ini, saya akan me-review ulang, salah satu album kesukaan saya.
Jarang-jarang Aiko ngereview album kan? Pada tau album apa? Yup! Sesuai dengan judul diatas!

Musical Best Actor Series 009pa-109455-1

Sebelum nyebur ke album yang isinya dua dedemenan Aiko ini, mari kita bahas dulu apa itu ‘BAS‘ alias Best Actor Series?

Continue reading

Galaxy Lyrics


この街で出会い、この街で過ごし
思いでの中にいつも。
かけがえない人それが君だけ。
互いに気づいていても。

We met in this town, we spent them on this town.
Always inside our memories.
The irreplaceable one is only you,
we always know it each other.

今は言葉にしないよ。
Now, it can’t be turn by words.

限りなく、瞬く 星空のパレード。
次々に落ちては消える流星分。
草の上寝ころび、
そのたびに叫んだ願う事、すっかり忘れていた二人。

The unlimited parade of starry-sky in the blinking of eyes.
One by one falling down, disappear from the part of the falling-star.
Lying on the grass,
At that time, we shouted our wish, that completely we forgot about them

時間も忘れて、シュラフにくるまり。
移りゆく空を眺め。
今が続けばいいのに。

We forget the time, wrapping our self in the sleeping bag.
Watching the moving sky.
It’s alright if we’d like to continue it right now.

もし君がどこかで、いつの日か旅立ち
目の前ですり抜け消えてしまったなら。
そんな事初めて考えて怖くて。
震えてたその理由寒さのせいにして。

If you are somewhere, someday in our journey days
Pass through and disappear before my eyes,
I was so scared to think about that at the first time.
The reason I was shivering, because of the coldness.


今が続けばいいのに。

It’s alright if we’d like to continue it right now.

限りなく、瞬く 星空のパレード。
次々に落ちては消える流星分。
今度降るその星、一瞬を待っている。
永遠が叶うように心を込めて。

The unlimited parade of starry-sky in the blinking of eyes.
One by one falling down, disappear from the part of the falling-star.
This time, that star will fall, by this moment I’ll wit it.
Wholeheartedly, it’s like comes true for eternity.

Mou Mayoi wa Nai lyrics

Mou Mayoi wa Nai lyrics

Title: Mou Mayoi wa Nai [もう迷いはない]
Artist: Sanada Genichiro & Yukimura Seiichi (Kanesaki Kentaro & Yagami Ren)
Album: Best Actor Series 009 TeniMyu
Genre: Slow/Romance

友の温もりが、背中を押してくれる。
優しい一歩踏み出す時が来た。
厳しい未来は待ちゆけているかもしれない。
今は心安らかに季節を受け止めよう。

Friend’s warmth, pushed my back.
It’s my time to take one gentle step forward
Hard future may be wouldn’t wait.
Now I felt the season in the peaceful heart.

大切なものを守るための勇気を、
教えてくれた病という試練。
手探りで明日を、逆さなければならないだろう
しかし仲間を信じて、まっすぐ前を見よう。

The power to protect my precious things,
You give me trial called pain.
Groping tomorrow, if it won’t be upside down.
Then, believe in your friend, and let’s looking forward.

もう迷いはない、もう憂いはない。
人は幸せになるために、生まれて来たのだから。
もう迷いはない、もう憂いはない。
痛みと引き換えの夢を君にあげよう。

There’s no more hesitation, there’s no more sorrow.
Because people born to be happy.
There’s no more hesitation, there’s no more sorrow.
Pain and the exchange dream, I’ll give it to you.

Kimi wo Shinjiteru lyrics

Kimi wo Shinjiteru lyrics

Title: Kimi wo Shinjiteru [君を信じてる]
Artist: Sanada Genichiro & Yukimura Seiichi (Kentaro Kanesaki & Yagami Ren)
Album: Best Actor Series 009 TeniMyu
Genre: Slow/Romance

俺は行くよ未来の為に、手術室へ。
怖くはないよ、皆の思いに守られているから。
君も行け未来の為に、コートの中へ。
何も恐れなくていいよ、俺が祈ってるから。

For the future, I’ll go towards the operating room.
I’m not scared, because everyone’s pray protecting me.
For the future, you’ll go to the center of the court.
Don’t be afraid, cause I pray for you.

麻酔で薄れる意識に、現れては消える思い出。
汗と涙と愛しいまでの笑顔。
次に目覚める時は、君も俺も新しい未来にいるんだね?

Inside the fading consciousness cause of anesthesia, appear the vanish memories.
Sweats, tears, until the smile of our beloved.
In the next I awake, you and me will be in the new future, right?

俺は行くよ未来の為に、コートの中へ。
怖くはないよ、お前の思いに守られているから。
お前も行けよ未来の為に、手術室へ。
何も恐れなくていいよ、俺たちが祈ってるから。

For the future, I’ll go to the center of the court.
I’m not afraid, cause your pray protecting me.
For the future, you’ll go towards operating room.
Don’t be afraid, We’ll pray for you as well.

もう迷いはない、だって新しい未来。
手に入れたいから、だから俺は
俺は…行くよ。

There’s no more hesitation, but the new future.
Cause I want to join my hands with you,
I’ll go…

Hatsukoi lyrics

Hatsukoi lyrics

Title: Hatsukoi [初恋]
Artist: Yukimura Seiichi [Yagami Ren]
Album: Best Actor Series 009 TeniMyu
Genre: Slow/Romance

ゆっくり目を閉じ、眠りの扉を
そっと開いた時、君がいれば嬉しい。
最初会ったのは、朝のバス通り。
胸は熱くなった、思い出すだけで今も。

Slowly, I close my eyes, in the sleeping door,
When it’s slowly open, if you were there how happy I am.
Our first meeting, on way of the morning bus.
My chest felt burn up, until now, I can still remember it.


愛しい気持ちが生まれてきて。
景色にが変わった。

That lovely feeling were born,
Scenery changed.

同じ風、同じ夢、同じ時の中で
走りたい、見つめたい、もっと話してみいたい。
青い空がとても似合うね、
明日も君に会えるように。

In the same wind, same dream, inside the same time,
I want to after it, find it, and more to tell about it.
Blue sky perfectly match them.
Tomorrow, I also want to meet you.

自分の心が、こんなに揺らぐと。
予想してなかった笑いとばしてもいいよ。
知りたい気持ちが溢れてきて。
思いはつのった。

My heart feels trembling like this.
I expected, “it’s alright to laugh,”
The feelings that I want to know, are overflowing.
My mind are soliciting.

この鼓動、この痛み、この切なさを今、
届けたい、知らせたい、もっと話して欲しい。
白い翼背中にあれば、今すぐ君に会えるのにね。

This heart-beat, this pain, this hurt, now
I want to reach it, know about it, wish to speak more of it.
If I have those white wings on my back, right now I meet you.


同じ風、同じ夢、同じ時の中で
走りたい、見つめたい、いつか二人でいたい。
夜が明けて、また朝がきた。
もうすぐ君に会えるんだね。

In the same wind, same dream, inside the same time,
I want to after it, find it, and I want both of us feel it.
The night is opening, and the morning comes again.
Right now, I meet you.

Down the Mp3 here

Okeh! Karena hari ini mendukung banget buat nulis, maka saya akan nulis!! *ngapain nampang kalo gak mau nuliss~!!*

Karena hari ini berakhir dengan sangat menjengkelkan, karena Aiko batal bagi rapot (bayangan). Saa, lebih baik kita review aja satu album full yang baru-baru Aiko donlot plus denger.

(P.S. Yang saya review hanya lagu-lagu yang dinyanyikan Kanetan sama Ouji doank… Hehe… Sisanya… Maap yaaaa… :D)

Best Actor Series 009

-Best Actor Series 009 – Sanada Genichiro & Yukimura Seiichi [Kanesaki Kentaro & Yagami Ren]- Continue reading

%d bloggers like this: